Logo

Kold kødpostej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kold kødpostej 

 
En god opskrift på kødpostej fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder.
Forberedelse: 1½ time. Tilberedning: 15 min. Portioner: 6-8

 
# Ingredienser
½ kg skinkesmåkød, hakket 2 gange
2 skalotteløg
1-2 fed hvidløg
250 g kyllinge- eller andelever
2 æg
2 spsk cognac
4 spsk lys portvin
salt, friskkværnet peber
25 fyldte oliven
8-10 tynde skiver fersk spæk

 
TILBEHØR:
Håndæltet rugbrød, smør, oliven.

 
* Tilberedning
Hak kødet gennem en kødmaskine 2 gange.
Hak løg, hvidløg og lever med den sidste gang.
Rør kødet med æg, cognac, portvin, salt og peber.

 
Dæk bunden og lidt af siderne i en postejform eller
ildfast fad med tynde spækstrimler.
Hæld farsen i formen.
Stik oliven ned i farsen.
Læg resterende spækstrimler over farsen.
Læg låg på formen eller dæk den med alufolie.
Bag postejen i vandbad i ovnen ved 200 °C i 1-1¼ time.

 
Tag låget af formen de sidste 15-20 min.
Tag postejen ud af ovnen og lad den afkøle.
Læg let pres over postejen, når den er næsten afkølet,
og lad den blive helt kold.

 
SERVERING:
Tag postejen ud af formen og skær den i skiver.
Server den med rugbrød, smør og oliven.

 
Variationer af retten:

 
I stedet for oliven kan farsen tilsættes 250 g smørdampede champignonskiver.
Farsen kan krydres med lidt timian og
et par laurbærblade stukket ned i farsen inden bagningen.

 
Variation af tilbehør:
Postejen kan serveres med varm, sprød flute og grøn salat eller
kogte, kolde rødbeder, der har marineret i olie/vineddikemarinade
krydret med salt, peber og dijonsennep.

 
Tips:
Postejen kan nedfryses i foliebakke i ubagt tilstand, så bliver resultatet bedst.
Postejen kan dog nedfryses bagt, men må serveres lun, da den ellers smuldrer.
Postejen kan også serveres i i formen.
Man behøver ikke tage den ud og skære den i skiver.

 
Se alle de bedste opskrifter med hakket kød

✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Grill, Tøm køleskab,
 Mad til 1 person, Menuer, For børnekokke, Mad på 30 min, Airfryer og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 96 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her