Logo

Lammesteg med røget fyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 kg lammekølle eller ryg med ben
salt og friskkværnet peber

Fyld:
100 g rygeost
½ dl påskebryg, gem resten til løg
1 bundt fintsnittede purløg

Stegekraft:
Lammeben
¾ l vand
1 løg, skåret i både
1 gulerod, skåret i skiver
2 laurbærblade

Med en skarp kniv skæres benene ud.
Husk at skære mørbradstykkerne af hvis det er en ryg, som udbenes.
Skær til sidst langs ryggraden, så de to fileter hænger sammen.

Det udbenede kød lægges med skindsiden nedad og bredes ud.
drys med salt og peber

Rygeost røres jævn med øl
Tilsæt purløg.
Smør blandingen på lammekødet.
Fold og snør kødet med bomuldsgarn eller luk med kødnåle.

Læg benene i en bradepande sammen med løg, gulerod og laurbærblad.
Hæld vand ved.
Sæt en rist over og læg kødet med skind/fedtsiden opad.
Sæt bradepanden med steg i en forvarmet ovn 160 º i 2 timer.

Lad stegen hvile i mindst 20 min.

Imens laves saucen af den siede og afskummede stegesky.

Fjern snøringen, skær lammestegen for.
Arranger den på et forvarmet fad med tynde både af courgetter, skåret med kartoffelskræller.
Hertil nye kartofler og glaseret skalotteløg.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.056 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her