Logo

Karpe i hvidvin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 karpe 1.5-2 kg
 
Kogelage:
ca. 4 dl tør hvidvin
ca. 3 dl fiskebouillon
½-1 dl eddike (balsamico e.l.)
nogle kviste timian
en pæn kvist rosmarin
3-4 laurbærblade
2 skalotteløg
lidt suppeurter (porre, gulerod, selleri, pastinak, persille)
salt og 10-15 hele peberkorn.
 
Karpen renses ind- og udvendigt.
Lad skellene blive siddende.
Gnid karpen med salt indvendigt.
Lad lagen simrer i ca. 40 min.
Lagen sies og kommes i et fad el. fiskegryde.
Karpen tørres indvendigt og kommes i fadet.
Fadet tildækkes og karpen koges i ¾ til 1 time.

 
Tips: Som tilbehør kan serveres asparges-kartofler og flødestuvet spinat med ristede pinjekerner samt hollandaisesauce.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.682 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her