Bag en lækker tærte med den franske grønsagsragout,
ratatouille, som fyld. Server f.eks. med lidt skinke, gedeost og salat.
4 personer. Arbejdstid: 45 min. Bagetid: ca. 45 min.
#
Dej:
150 g hvedemel
50 g grahamsmel
1 tsk salt
75 g smør + lidt til formen
6 spsk koldt vand
Fyld:
1 løg
1 squash
1 aubergine
1 rød peberfrugt
2-3 spsk olivenolie
400 g små tomater
2 fed hvidløg
salt og peber
1 bundt basilikum
3 dl cremefraiche
2 æg
2 spsk tomatpuré
Forslag til tilbehør:
1 skål grøn salat
200 g parmaskinke og/eller 200 g blød gedeost
*
Bland de 2 slags mel og salt.
Skær smørret i små stykker, og smuldr det i melet.
Tilsæt vand, og ælt dejen hurtigt sammen.
Rul dejen ud, og kom den i en stor smurt tærteform.
Prik bunden med en gaffel, og stil tærteformen i køleskabet
i 30 min.
Tænd ovnen på 190 °C.
Hak løget groft.
Skær squash, aubergine og peberfrugt i terninger.
Steg alle grønsagerne møre i olie i en stor gryde i ca. 15
min.
Halver tomaterne, vend dem med grønsagerne, og smag til med
presset hvidløg, salt og peber.
Hak basilikummen groft - tag lidt fra til pynt.
Vend halvdelen af den hakkede basilikum i grønsagsblandingen,
og tag gryden af varmen.
Bag tærtebunden i ovnen i 15 min.
Pisk cremefraiche, æg, resten af den hakkede basilikum og tomatpure
sammen.
Krydr med salt og peber.
Fyld grønsagerne i tærtebunden, og bred æggemassen ud
ovenpå.
Ryst tærten, så æggemassen fordeler sig mellem grønsagerne.
Bag tærten i 30-40 min, til æggemassen er fast og gennembagt.
Pynt tærten med basilikumblade, og server med salat,
parmaskinke og/eller gedeost.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin