
 
Kinesisk madlavning når den er bedst. Denne farvestrålende
og sprøde ret bliver helt sikkert en af familiens favoritter. 
• Svinemørbrad er meget magen kød • Broccoli giver måltidet
et højt C-vitaminindhold. 
Forberedelse 25 min. Tilberedning 15 min. 6 Portioner 
 
# Råvarer til Mørbradgryde Orientalsk
450 g svinemørbrad 
2½ dl hønsebouillon 
3 spsk kinesisk soya 
2 spsk maizenamel 
1 spsk vegetabilsk olie 
2 fed hvidløg, finthakkede 
1 mellemstort løg, skåret i 8 både 
2 røde peberfrugter, grofthakkede 
500 g broccolibuketter 
1 tsk chilipeber 
5 dl kogte løse ris 
1½ dl cashew eller jordnødder 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Bland bouillon, soya og maizenamel i en skål. 
Varm en wok eller stegepande ved god varme. 
Skær kødet i ca. 1 cm tykke medaljoner og skær dem derefter
i ca. ½ cm små strimler.
 
2 Hæld olien i wokken/panden og varm den op, men lad den
ikke ryge. 
Brun kødet i olien. 
Rør rundt hele tiden til kødet ikke længere er rosa, ca. 5
min. 
Læg kødet på et stykke køkkenrulle. 
 
3 Brun løg og hvidløg i ca. 2 min. under stadig omrøring. 
Læg peberfrugt, broccoli og chilipeber i og steg grønsagerne
sprød-møre, ca. 2 min. 
 
4 Tilsæt kødet og bouillon-blandingen og steg til kødet er
varmt og saucen jævn, ca. 5 min.
Rør nødderne i. 
Anret ris og gryderet på tallerkener. Server straks. 
 
Tips & råd 
 

Glasnudler er et glimrende alternativ til ris i denne
opskrift. Disse lange, tynde nudler har fået deres navn pga. at de er næsten
gennemsigtige. 
 

Orientalske grønsager såsom minimajs, vandkastanjer.
enoki-svampe, bambusskud og bønnespirer er andre eksotiske ingredienser til
wokretter. 
 
VARIATION 
Hvis du vil spare lidt flere kalorier kan du udelade
cashewnødderne. 
Så bliver kalorieindholdet 161 og fedtindholdet 4.2 gram
(23%). 
 
PR. PORTION: Kalorier 311 = Kilojoule 1329 
Kulhydrat 19 g Protein 22 g Fedt 16 g (46%) Fibre 3 g