1 ½ kg  udbenet lammekølle
5 fed grofthakkede hvidløg
½ bdt  bredbladet hakket persille
3-4 grofthakkede røde chili
½ dl   citronsaft
 salt
 peber
 
Rodfrugter: 
2 kg  blandede rodfrugter, fx pastinakker, gulerødder og selleri
2 løg (gerne rødløg), 
1 helthvidløg
1 tsk  salt
 friskkværnet peber
1 spsk  olivenolie
 
Marinade: 
3 spsk  olivenolie
3 spsk  balsamicoeddike
2 tsk  salt 
 friskkværnet peber 
3-4 håndfulde rucola eller spinat
Bred kødet ud og fordel krydderurteblandingen sammen med salt og peber. Bind kødet sammen med kødsnor eller hold den sammen med kødpinde. Gnid køllen udvendigt med salt og peber og læg den i et ovnfast fad. Steges i ovnen ved 200º Celsius i ca. 1 ½ time. Vend køllen 2-3 gange under stegningen. Lammekøllen skal hvile mindst 20 min.
Tips: 
Få slagteren til at udbene lammekøllen, hvis du ikke selv kan. Bed ham om at lade være med snørre den, det gør du selv, når du har fået krydderblandingen fordelt. Køllen kan også holdes sammen med kødnåle.
Bagte rodfrugter:
Rens alle grønsagerne. Skær pastinak, gulerødder og selleri i stave og løg i både. Del hvidløget i fed og pil feddene. Kom hvidløg og grønsager i et smurt ovnfast fad eller på en plade beklædt med bagepapir. Vend dem med 1 spsk   olie, salt og peber. Bages ca. 1 ½ time ved 150 º. Vend i dem et par gange undervejs. Lad grønsagerne køle lidt af. Pisk marinaden sammen og vend de bagte grønsager heri sammen med rucola eller frisk spinat.