Logo

Hveder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hveder

 

Traditionen tro spises varme hveder aftenen før St. Bededag.

24 stk. Tilberedningstid: ½ time. Hævetid: 1½ time. Bagetid: ca. 25 min. Fryseegnet.

 

#

50 g smør eller margarine

475 g hvedemel (ca. 8 dl)

50 g kartoffelmel (5 spsk)

1 tsk salt

1 tsk sukker

3 dl mælk

50 g gær

*

1. Smuldr fedtstoffet i melet og bland kartoffelmel, salt og sukker i.

 

2. Lun mælken så den er fingervarm og udrør gæren heri.

Kom det i dejfadet og ælt dejen sammen.

Sæt dejen til hævning på et lunt sted med et klæde over i ca. 1 time.

 

3. Ælt dejen let sammen og del den i 12 stykker som formes til boller.

Sæt bollerne med ca. 1 cm's mellemrum i en smurt bradepande.

Lad dem efterhæve i ½ time.

 

4. Bag bollerne ved 200 °C i 25 min.

Lad dem svale lidt inden de tages ud af bradepanden.

Flæk dem og rist dem gyldenbrune ved 250 °C - det varer ca. 5 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 358 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her