Logo

Treecake med æblekompot og sorbet med Muscato d'Asti

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

og æblemynte
 
Treecake:
160 g smeltet smør
9 æggeblommer
½ stang vanilje
½ tsk salt
9 æggehvider
225 g sukker
70 g flødeskum
50 g hvedemel
50 g majsmel
 
Sorbet:
2 dl æblejuice
3 dl Muscato d'Asti
½ dl glucose
½ dl sukker
½ dl hakket æblemynte (1)
 
Æblekompot:
4 Filippaæbler
50 g rørsukker
½ stang vanilje
1 stang kanel
3 stk stjerneanis
1 dl æblejuice
 
Pynt: Coulis, fx hindbær
 
Treecake: Smelt smørret og køl ned.
Pisk æggeblommer, vaniljekorn og salt og stil til side.
Pisk ægge­hvider og sukker stift.
Vend æggeblommerne i hviderne og fold flødeskum i.
Sigt melet i dejen og rør til sidst det afkølede smør i.
 
Brug en salamander eller evt. en ovngrill ved højeste varmegrader og gentag følgende proces:
Læg bagepapir i bunden af et ovnfast fad (ca. 20 cm x 15 cm) og smør et tyndt lag kagemasse ud.
Bag til lysebrun.
Smør et nyt lag kagemasse på og bag igen.
Gentag processen, til al kagemasse er brugt.
Lad kagen køle af.
 
Sorbet: Kog de flydende ingredienser op med sukker og glucose.
Køl ned, kom æblemynten i og kør på ismaskine.
 
Kompot: Fjern kernehuset og skær æblerne i mindre stykker.
Smelt sukker til lys karamel og vend æble­ternene i.
Hæld juice på og tilsæt de resterende ingredienser.
Kog sammen til kompot.
 
Anretning: Skær treecake'n i elegante skrå stykker samt i 4 små stykker og anret en quenelle sorbet oven på sidstnævnte.
Afsæt desuden en quenelle kompot på hver tallerken.
Pynt evt. med lidt hind­bærcoulis.
 
(1) Æblemynte: Kan bl.a. købes på Egeskov Slot.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.222 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her