
Her er en hurtig og
sommerlig ret, der ikke kræver det store udstyr og giver et minimum af opvask.
Perfekt til ferien i sommerhuset eller en tur i det grønne. Server salaten med fx
røget eller stegt laks eller makrel. 
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 20 min. Ikke fryse-egnet. (2 personer) Er du alene
så halver portionen.
 
#
125 g perlerug eller
-spelt (fås i de fleste supermarkeder) 
¼ l vand 
250 g
blomkålsbuketter 
500 g ærter i bælg
(175 g bælgede) 
½ spidskål
(fintsnittet) 
 
Dressing: 
1-2 tsk dijonsennep 
1-2 tsk sirup (evt.
ahornsirup) 
2 spsk citronsaft
(eller vineddike) 
2 spsk olie 
salt og peber 
 
Endvidere: 
300 g fisk fx
laksefilet, makrelfilet, varmrøget laks eller røget makrel 
*
 
Skyl kernerne
grundigt i koldt vand og sæt dem over i en gryde med rent vand og ½ tsk salt. 
Kog dem under låg i
20 min. og hæld dem i en skål til afkøling. 
Giv
blomkålsbuketterne et kort opkog i 1-2 min. i letsaltet vand, afkøl dem straks
i iskoldt vand og lad dem dryppe af. 
 
Pisk dressingen
sammen og smag til med salt og peber. 
Vend korn og
grønsager i dressingen og server med stegt eller røget fisk efter smag. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin