
 
Uhm, den er bare for
lækker denne tærte - sprød bund, blød karamel og mørk chokolade fuldstændig
vanedannende.
1 tærte til 8-1O personer.
Arbejdstid: 1 time. Koge/bagetid: 30 min. Køletid: 4 timer. 
 
#
Tærtedej: 
150 g hvedemel 
100 g durummel 
50 g flormelis 
1 knsp salt 
125 g koldt smør
½ dl iskoldt vand 
 
Karamelcreme: 
275 g sukker
¾ dl vand 
1 dl piskefløde 
125 g smør 
1 tsk flagesalt 
 
Overtræk: 
125 g mørk chokolade
15 g smør 
Tilbehør: evt.
vaniljeis 
*
 
BLAND de to slags
mel, flormelis og salt godt sammen og hak det kolde smør i (med en foodprocessor
eller et mørdejsjern). 
Saml hurtigt dejen med
koldt vand, pak den ind, og lad den hvile koldt en time.
 
Rul dejen ud, og læg
den i en tærteform.
Tryk dejen godt ind
i kanterne og sæt den i fryseren i 20 minutter.
Prik bunden med en
gaffel og bag den ved 200 °C i ca 15 minutter.
 
Karamelcreme: Kog
sukker og vand til gylden karamel i en gryde i ca. 8 min. 
Tag gryden af
varmen, og tilsæt fløde, smør og salt. 
Rør rundt, sæt
gryden tilbage på varmen, og kog massen jævn i 2-3 min. 
Hæld det straks over
den bagte tærtebund, og lad karamelcremen stivne ved stuetemperatur eller i
køleskab, hvis du har travlt. 
 
OVERTRÆK. Hak
chokoladen groft, og smelt den sammen med smør i en skål over vandbad.
Rør den igennem,
smør den over den faste karamelcreme, og lad den stivne. 
 
Server tærten i små
stykker evt. med en kugle vaniljeis. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin