Logo

Oksefilét med artiskokbunde, bagt kartoffel og madeirasauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 - 1 ½ kg oksefilét med fedt
1 fed hvidløg
groft salt og peber
3 dl bouillon
evt. krydderbuket
Artiskokbunde med bagt kartoffelmos:
1 kg store melede kartofler
2 dl kartoffelvand
2 æg
groft salt og hvid peber
reven muskat
1 stor eller 2 små aritiskokbunde pr. person
Madeirasauce:
2 skalotteløg
10 g smør
3 dl stegesky og kartoffelvand
1 dl madeira
evt. lidt jævning af majsmel
       
Varm ovnen op til 250ºC.
Læg stegen i en lille bradepande og brun den i ca. 10 min., eller til fedtet er gyldent.
Tag stegen ud af ovnen, dæmp ovnvarmen til 160ºC.
Kom knust hvidløg, salt og peber på stegen.
Stik et stegetermometer ind i midten af kødet.
Hæld bouillon ved og sæt stegen i ovnen til termometeret viser 55°-60°C, afhængig af, hvor rød stegen ønskes.
Det tager ca 40 min.
Tag stegen ud af ovnen, hæld skyen fra og dæk stegen imens resten af retten tilberedes.
Det tager ca, ½ time og stegen bliver fin af at stå.
Kog kartoflerne i små stykker og i så lidt vand, at som muligt uden salt. Hæld kartoffelvandet fra, afmål 2 dl som hældes i kartoflerne og mos dem sammen med kartoffelvandet.
Rør æggene i mosen , så den bliver luftig.
Smag til med salt, peber. og muskat.
Læg de kogte artiskokbund i et smurt ovnfast fad.
Sprøjt kartoffelmosen ud over artiskokbundene, resten af kartofelmosen sprøjtes ud i toppe i et smurt ovnfast fad.
Sæt artiskokbundene og kartoffelmosen i ovnen ved 200°C til de er gyldne, ca. 10 min.
Hak sskalotteløggene fint, svits dem i lidt smør.
Kom stegsky, kartoffelvand og madeira i og lad det småkoge, jævn det evt. lidt og smag til. Skær stegen for.
Anret med artiskokbunde og servér med den resterende kartoffelmos og madeirasauce.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.950 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her