
 
Fyldet i denne tærte består af tomater, peberfrugt og feta,
som komplimenterer hinanden smukt. Tærten smager utroligt godt, og så er den
både hurtig og let at lave.
Til 6 personer. Arbejdstis: 20 min + ovntid 2 x 20 min. 
 
# Tærtedej: 
200 g hvedemel 
1 tsk salt 
75g smør 
75g kvark 
 
Fyld: 
1 gul peberfrugt i strimler 
1 spsk olie 
200 g små røde tomater i halve 
200 g små gule tomater i halve 
4 æg 
1 dl piskefløde 
200 g hakket feta
salt og friskkværnet peber 
 
Tilbehør: 
en grøn salat 
*
Kom alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor, og
blend, til dejen er samlet, tilsæt evt lidt koldt vand. 
Eller
Bland mel og salt i en skål, smuldr smørret i, saml dejen
med kvark og måske lidt vand. 
Lad dejen hvile i køleskabet i 1 time. 
 
Rul dejen ud, og læg den i en smurt tærteform, 24 cm i
diameter. 
Prik bunden med en gaffel, dæk den med bagepapir, og hæld
tørre bønner i. (se bagebønner)
Forbag tærtebunden ved 180 °C i 20 minutter. 
Tag tærten ud, og fjern bønner og papir. 
 
Rist peberfrugten på en pande med olie i 5 minutter. 
Kom tomater og peberfrugt i en skål. 
Pisk æggene sammen, og hæld dem i skålen sammen med fløde,
feta, salt og peber. 
Kom fyldet i den forbagte tærtebund. 
Sæt den tilbage i ovnen, og bag færdig ved 180 °C i 20
minutter. 
 
Server tærten varm med en grøn salat.