Logo

Flæskesteg med spinat og rødbeder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Flæskesteg med spinat og rødbeder

 

En skøn flæskesteg med spinat og timian som smager fantastisk året rundt. Prøv om sommeren til middag med nogle gode venner, og server artiskok med hvidløgsdip til forret og pandekager med brombær til dessert - denne weekend vil blive et hit ...

Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: ca. 1½ time. Kødet er fryseegnet. 4-5 personer

 

# Ingredienser til Flæskesteg med spinat og rødbeder:

1 kg svinekam med ridset svær

1 spsk groft salt

2 økologiske citroner

friskkværnet peber

 

Grønsager:

500 g rødbeder

500 g frisk spinat

2 spsk smør

2-3 cm frisk peberrod

 

Tilbehør: kartofler

*

Sådan laves Flæskesteg med spinat og rødbeder:

Krydr kødsiden af stegen med salt og peber.

Gnid salt godt ned imellem sværene.

 

Vask citronerne og skær dem i skiver.

Læg dem i en bradepande og læg stegen oven på citronskiverne.

 

Hæld 2 dl vand i bunden af bradepanden, sæt stegen i ovnen og tænd på 200 °C.

Steg i ca. 1 time og 15 min., til centrumtemperaturen (målt med stegetermometer) er 55 °C.

Tjek om sværen sprød.

Hvis JA: Steg videre, til centrumtemperaturen er 65 °C.

Hvis NEJ: Skru op til 225 °C og steg til sværen er sprød.

Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile i 20 min.

 

Kog rødbederne i 20-30 min., til de er møre.

Smut skindet af og skær rødbederne i mindre stykker.

Skyl og slyng spinatbladene.

Smelt smørret i en gryde.

Tilsæt rødbedestykkerne og varm igennem.

Bland spinatbladene i og lad dem falde sammen.

Krydr med friskrevet peberrod og salt.

Skær flæskestegen i skiver og server med grønsager og kogte kartofler.

 

Forretten er: Artiskok med hvidløgsdip


Desserten er: Pandekager med brombær


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 ----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 411 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Varm salat med skinkebitesSkinkebites er tykke strimler kød, skåret af den reelle del af en skinkeklump. De skal kun...
• Hamburgerryg med mosDenne herlige kartoffelmos er krydret med ost og hvidløg. Prøv mosen sammen med et stykke...
• Svineschnitzler brogedeDet siges, at smukke farver skærper appetitten. Disse brogede og smagfulde schnitzler...
• Ferskensorbet og friske abrikoser i mandelmælkEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os