Logo

Chokolademousse cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Chokolademousse cupcakes


Denne chokolademoussekage er min søns foretrukne fødselsdagskage. Denne 2-i-1-opskrift omfatter både dejen og glasuren til disse lette og meget fugtige kager. Udelukkende for chokoholikere!

12 stk. cupcakes:


#

4 spsk hvedemel med top

2 ½ tsk bagepulver

300 g mørk chokolade

250 g smør ved stuetemperatur

6 pasteuriserede æg, delt i blommer og hvider

1 stor knivspids salt til æggehviderne

200 g sukker

revet chokolade og chokoladekrymmel til pynt

 *


A.Varm ovnen op til 180°C.

Bland mel og bagepulver, og stil det til side.

 

B. Smelt chokolade og smør i en skål over en gryde med simrende vand eller i mikroovn.

Det må ikke koge - begge dele skal kun netop være smeltet.

Rør godt, og stil det til side.

 

C.. Pisk æggeblommerne lyse og skummende med sukkeret.

Pisk den smeltede chokoladeblanding i, til dejen er homogen.

Pisk æggehviderne med salt, til de er stive, og vend dem forsigtigt i chokolademoussen.

Del blandingen i to, og sæt den ene halvdel i køleskabet; den skal bruges som glasur.

Pisk varsomt melet i den anden halvdel. til det er helt absorberet.

 

D. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i 15-20 minutter, men ikke for længe.

Kagerne skal lige netop være bagt og stadig klæge i midten.

Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.

Smør resten af chokolademoussen på de kolde kager, og pynt med revet chokolade og chokoladekrymmel.

 

Tips: Det er en god ide at lave en dobbelt portion - der er aldrig for mange.



 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.721 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chokolademousse med blåbær 2Dessert skal der også til, og i denne uge foreslår vi en klassisk chokolademousse, som...
• Chokolademousse uden sukkerDenne chokolademousse med jordbær er en lækker dessert, som er lavet uden sukker, evt...
• Sprøde marengs og PavlovaDen sprøde dessertkage, Pavlova, menes at være skabt til ære for den russiske ballerina...
• Cherry brandy souffle i stegesoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!