
 
Dette superlækre
brød er en god sommerfavorit, for det kan både nydes som en skøn kage, en
lækker snack eller tilbehør til en moden ost. Prøv det
1 stort brød.
Arbejdstid: 1 time. Hævetid: ca. 3½ time. Bagetid: 30 min. Fryseegnet 
 
#
10 g gær 
4½ dl vand 
500 g italiensk
hvedemel (pizzamel) 
1 tsk groft salt 
2+2 spsk olie 
250 g udstenede sure
eller søde kirsebær 
1 spsk friske
rosmarinnåle 
1 spsk rørsukker 
1 tsk flagesalt 
*
 
Smuldr gæren ud i
lunkent vand (maks. 37 °C), og tilsæt det meste af melet. 
Ælt dejen lind i en
stor skål, dæk den til, og stil den til hævning i 45-60 min. til
dobbeltstørrelse. 
 
Ælt saltet i dejen,
og vend dejen ud på et meldrysset bord. 
Træk dejens kanter
ind mod midten 10-12 gange, til dejen føles spændstig. 
Læg dejen i en skål,
og lad den hæve tildækket i 1 time. 
 
Vend dejen ud på et
meldrysset bord, og træk igen dejens kanter ind mod midten 8-12 gange, til
dejen føles spændstig. 
Læg dejen i en skål,
og lad den hæve tildækket 1 time. 
 
Læg et stykke
bagepapir i en bradepande (20x30 cm), og fordel 2 spsk olie på papiret. 
Hæld dejen ud på
olien, og pres den i facon med våde fingre. 
Stænk dejen med olie,
drys kirsebær og rosmarinnåle over, og tryk dem lidt ned i dejen. 
Lad den hvile, mens
ovnen varmer op til 225 °C (15-20 min.). 
 
Drys rørsukker og
salt over, og bag brødet i ca. 30 min. 
Tjek med en træpind,
om brødet er gennembagt. 
Flyt det over på en
rist til afkøling.' 
 
Server brødet lunt
eller afkølet. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin