Logo

Focaccia med kirsebær og rosmarin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Focaccia med kirsebær og rosmarin

 

Dette superlækre brød er en god sommerfavorit, for det kan både nydes som en skøn kage, en lækker snack eller tilbehør til en moden ost. Prøv det

1 stort brød. Arbejdstid: 1 time. Hævetid: ca. 3½ time. Bagetid: 30 min. Fryseegnet

 

#

10 g gær

4½ dl vand

500 g italiensk hvedemel (pizzamel)

1 tsk groft salt

2+2 spsk olie

250 g udstenede sure eller søde kirsebær

1 spsk friske rosmarinnåle

1 spsk rørsukker

1 tsk flagesalt

*

 

Smuldr gæren ud i lunkent vand (maks. 37 °C), og tilsæt det meste af melet.

Ælt dejen lind i en stor skål, dæk den til, og stil den til hævning i 45-60 min. til dobbeltstørrelse.

 

Ælt saltet i dejen, og vend dejen ud på et meldrysset bord.

Træk dejens kanter ind mod midten 10-12 gange, til dejen føles spændstig.

Læg dejen i en skål, og lad den hæve tildækket i 1 time.

 

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og træk igen dejens kanter ind mod midten 8-12 gange, til dejen føles spændstig.

Læg dejen i en skål, og lad den hæve tildækket 1 time.

 

Læg et stykke bagepapir i en bradepande (20x30 cm), og fordel 2 spsk olie på papiret.

Hæld dejen ud på olien, og pres den i facon med våde fingre.

Stænk dejen med olie, drys kirsebær og rosmarinnåle over, og tryk dem lidt ned i dejen.

Lad den hvile, mens ovnen varmer op til 225 °C (15-20 min.).

 

Drys rørsukker og salt over, og bag brødet i ca. 30 min.

Tjek med en træpind, om brødet er gennembagt.

Flyt det over på en rist til afkøling.'

 

Server brødet lunt eller afkølet.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 127 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kirsebær-dessert med chokoladeDet søde punktum er en enkel dessert med hårde kager, creme og friske kirsebær
• Amerikansk kirsebærpieEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kirsebær med flødeskum, chokolade og sprødt rugbrød- en dejlig dessert med danske kirsebær, der er i sæson netop i august/september. Ellers...
• Friturestegte hyldeblomster 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os