Logo

Is - flødeis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Is - flødeis

 

Brug denne opskrift til at lave en lækker hjemmelavet is (flødeis), som smager himmelsk. Du kan nyde den som den er eller tilsætte din egen favoritsmag. Isen smager rigtig godt sammen med blandet frugt.

(4 pers.)

 

# Ingredienser

½ liter piskefløde

3 æggeblommer

60 g sukker (¾ dl)

korn af ½ stang vanilje

Tilbehør: henkogte abrikoser, ananas ringe eller friske kiwifrugter

*

 

Fremgangsmåde:

Pisk fløden stiv.

Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til luftig æggesnaps.

Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen.

Hæld cremen i en isform eller kageform.

Dæk med tætsluttende låg eller alufolie.

Sæt cremen i dybfryser, og frys den 4-5 timer.

Skyl formen under koldt vand.

Løs isen langs kanten, og vend den ud på et fad, eller skiv den op med en ske.

 

Tips: Du kan også lave en kanel-, chokolade-, kaffe-, nougat - eller likøris.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.484 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her