
Smager af ferie, strand og hav - havtaske på spid - spis noget godt i aften
 
700 g havtaskefilet 
æbleeddike 
125 g lange ris 
havsalt 
8 stængler citrongræs 
200 g gulerødder 
300 g kålrabi 
100 g sukkerærter 
2 forårsløg 
1 gul peberfrugt 
3 spsk solsikkeolie 
friskkværnet peber 
*
A. Skyl fisken, dryp lidt eddike over og skær den i stykker. 
Kog risene i saltet vand. 
Skyl citrongræsset og fjern det yderste lag. 
Rens grønsagerne og skær dem i tynde strimler 
B. Varm olien op og svits grønsagerne i 3 min. 
Stik fiskestykkerne på citrongræsstænglerne, læg dem på grønsagerne, krydr med salt og peber og lad det simre under låg i 10 min. 
Hæld vandet fra risene og server dem til fisken. 
C. Serveres med ris eller pasta.
 
Tips: Havtaske er en meget fin, men også dyr fisk. Man kan også tilberede retten med de billigere rødfisk, kabliau eller havkat. 
 
Pr portion 1691/404 kl/kcal. 38 g protein. 10 g fedt. 34 g kulhydrat. 4 g fibre