Logo

Hofdessert - marengs med flødeskum pyntet med chokolade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 æggehvider
100 g flormelis (2 dl)
3-4 dl piskefløde
50-75 g mørk chokolade

Kom æggehvider og flormelis i en skål.
Stil skålen over på en gryde med kogende vand og pisk, til massen er tyk og stiv, gerne med en elpisker.
Sprøjt marengsmassen gennem en sprøjtepose i små marengs - eller sæt
dejen på bageplade med bagepapir med 2 skeer.
Bag ved svag varme 125°C 40-45 min., til de er tørre og lette.
Lad kagerne blive kolde.
Pisk fløden til skum. Stil kagerne i pyramide.
"Lim" dem sammen med flødeskum.
Smelt chokoladen og sprøjt den i striber på desserten gennem et kræmmerhus lavet af pergamentpapir.

Tips:
Glaser marengsene på undersiden med chokolade. Anret 2-3 marengs sammen med hindbær, jordbær eller syltede abrikoser og pynt med flødeskum, eller giv en kugle god vaniljeis til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.773 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her