Logo

Kylling med peberrodssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hel kylling, hel del grønsager, hel lækker sauce (sovs), hel masse sundhed ...

1 hel kylling, ca. 1.200 g

6 gulerødder

3 porrer

1 selleri, skrællet

2 tsk salt

Peberrodssauce:

6 dl hønsekødssuppe fra retten

2 spsk majsstivelse

3 spsk eddike

1½ spsk sukker

2 tsk peberrod, revet

*

Rens kyllingen for rester af fjer og indvolde og fjern evt. indlagt indmadspose.

Læg kyllingen i en suppegryde og tilsæt koldt vand, så det lige netop dækker kyllingen.

Tilsæt 1 gulerod og toppen af den ene porre.

Kog langsomt op og fjern skummet med en stor ske, tilsæt salt og skum jævnligt under kogningen.

Kog kyllingen i 45-60 min, rens grønsagerne, skær dem i mindre stykker og kom dem med i gryden de sidste 20 min.

Kyllingen er kogt, når du kan stikke en kød nål i låret, og kødsaften er klar.

Tag kylling og grønsager op, hold det varmt og si suppen.

Suppen måles af og jævnes med majsstivelse udrørt i vand, saucen småkoger 2-3 min.

Smag til med eddike, sukker, salt og afslutningsvis revet peberrod.

Kyllingen deles i passende stykker, ben og skind fjernes evt. før servering.

De kogte grønsager anrettes sammen med kyllingestykkerne og saucen.

Kan evt. serveres med kogte kartofler.

Pr. portion: 463kcal/1936kJ Fedt: 18 g Kulhydrater: 27 g Protein: 42 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.634 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her