Logo

Oksegryde med bønner 26 fedt %

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer:
350 g tørrede kidneybønner (700 g kogte)
600 g skært oksekød i små tern (mellemskært - 9% fedt)
1 løg (150 g)
2 fed hvidløg
2 tsk stødt chili
1 dåse hakkede tomater (400 g)
salt og peber
 
1 person:
85 g tørrede kidneybønner (175 g kogte)
150 g skært oksekød i små tern (mellemskært - 9% fedt)
¼ løg (40 g)
 ½ fed hvidløg
½ tsk stødt chili
¼ dåse hakkede tomater (100 g)
salt og peber
 
Udblød bønnerne i rigeligt, koldt vand min. 12 timer.
Vend kødet med 1 spsk (¾ tsk) groft salt og 1 C/4) tsk stødt chili og stil det i køleskabet natten over.

Sæt bønnerne over i rent vand og kog dem møre - ca. 45 minutter.
Læg kødet i en gryde med koldt vand og giv det et opkog.
Hæld det i en sigte og skyl det i koldt vand.
Sauter finthakket løg, hvidløg og chili i olie.
Til­sæt hakkede tomater, 2 (1) dl vand og kød og lad det simre, til kødet er mørt - ca. 45 minutter.

Tilsæt de afdryppede bønner og lad retten simre endnu 10 minutter.
Smag til med salt og peber og server med brød.
 
Tips: Du kan krydre retten lidt mere mexicansk ved at tilsætte stødt spidskommen og oregano. Du kan evt. bruge kidneybønner fra dåse.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.999 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her